Aug 31, 2012

Sa repetam impreuna de 10 ori. Inspira o generatie.

Am ramas socata azi cand unul dintre colegi a zis ca i se pare ca Jocurile Paralimpice sunt o prostie.
Suntem " disabled " doar pentru ca pe pasaport scrie Romania. Eu nu ma plang.

Sa faci performanta de orice fel, in tara asta, e un efort supraomenesc. Sportivii romani se antreneaza in conditii mizerabile si totusi reusesc sa ne rupa ne inimile si ochii cand, ca prin magie urca steagul sus si se aude "Desteapta-te romane".

Nu vreau sa incep sa-mi inchipui ce inseamna sa fii sportiv paralimpic in Romania. Nu vreau.

Si tocmai pentru ca, impotriva contextului nefericit, ei reusesc sa faca ceea ce fac, merita mai mult decat ceea ce cuvintele respect si admiratie pot exprima. Mult mai mult.

Si tocmai pentru ca tara e asa cum e, cred ca TVR putea sa faca efortul sa transmita Jocurile Paralimpice. Tocmai pentru a inspira o generatie. Pentru a ne face mai toleranti atunci cand intalnim persoane cu dizabilitati, mai umani, mai generosi, mai intelepti, pentru a ne scoate din apatia vietilor noastre pe care le vedem atat de imperfecte, din depresia  iminenta a zilei de nastere, pentru a ne face sa fim recunoscatori dar mai mult, si cel mai important pentru a da incredere si forta celor care s-au nascut sub o stea mai putin generoasa decat noi toti, normalii cu toate mainile, picioarele si, credem noi, toti neuronii acasa.

Desteapta-te romane din somnul cel de moarte. Cine a zis asta? Ca mi se pare destept tare.



No comments: